Zo maak jij je tuin helemaal klaar voor de zomer!

We zitten al bijna in de zomer en dat betekent dat we weer lekker in de buitenlucht zullen zijn. Misschien heb je wel het geluk dat je een hele mooie tuin hebt en kan je daar lekker van genieten. Of je hebt een lekker balkon waar je ook nog wat zonnestraaltjes kan meepakken. Maar bij beide opties is het wel een goed idee om je tuin wat op te frissen voordat de zomer er daadwerkelijk is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de heg snoeien, het gras maaien en e.v.t. wat nieuwe tuinstoelen of accessoires. Genoeg werk aan de winkel dus.

Je tuin opfrissen

Misschien is je tuin aardig dichtbegroeid geworden na de winter, of misschien ziet het er juist erg kaal en grauw uit. Tijd om de boel op te fleuren! Meestal groeit het gras wel door in je tuin dus tijd om dat weer netjes te maken. Kijk goed welke grasmaaier het best bij jouw tuin past. Misschien heb je wel genoeg aan een handmatige grasmaaier of misschien heb je een heel groot grasveld en kan je beter voor een grotere elektrische grasmaaier kiezen. Ook is het leuk om wat nieuwe plantjes en bloemetjes in je tuin te planten. Ook een leuk idee is het starten van een kruidentuintje. Zoiets is makkelijker dan je denkt! Koop een grote houten bak, aarde erin, zaadjes voor je kruiden, denk hierbij aan munt, rozemarijn of tijm en genoeg water geven elke dag. En voordat je het weet heb je je eigen verse kruiden.

De aankleding van je tuin

Zodra al het groen er weer netjes bij staat is het tijd om je tuin wat gezelliger te maken. Je kunt bijvoorbeeld nieuwe tuinstoelen bestellen, een nieuwe lounge set of misschien alleen wat leuke nieuwe kussentjes. Het is maar net wat jouw tuin nodig heeft. Voor nieuwe tuinstoelen kan je naar een fysieke winkel gaan en daar inspiratie op doen maar dit kan tegenwoordig ook heel makkelijk online. Online staan er genoeg mensen voor je klaar die jou graag willen helpen met het uitkiezen van de perfecte tuinstoelen voor jou! Als je een leuk overdekt terras hebt is het ook erg leuk om wat terrasverwarmers te kopen. Zo kan je ook tijdens de wat koudere avonden gezellig in je tuin zitten. Als je een terrasverwarmer te duur vindt kan je ook kiezen voor een leuke vuurkorf. Echt vuur geeft natuurlijk ook erg veel warmte af en het ziet er super gezellig uit!