Eindelijk voor die soundbar gaan

Door het coronavirus zijn we met zijn allen letterlijk meer naar binnen gericht, maar niet per se figuurlijk. Want we houden onszelf en elkaar genoeg bezig met klusjes in huis en bellen en appen erop los. Zo worden er in mijn familie veel puzzeltjes en raadsels uitgewisseld via de gezamenlijke app. Je zou het niet denken, maar rekensommetjes met onder andere rupsen en dropzakken leiden tot vele hoofdbrekens! Na meerdere antwoorden gegeven te hebben, heb je dan nog steeds niet het goede antwoord. Het leidt tot veel hilariteit, want we ergeren ons er kapot aan dat we zo’n ogenschijnlijk simpele puzzel maar niet weten op te lossen. Sommigen blijven stug volhouden dat hun antwoord goed moet zijn, ook al hebben ze al te horen gekregen dat dit niet zo is. Totdat je beter gaat kijken en ineens ziet wat je over het hoofd hebt gezien.

Dingen moeten versus vermaak

Ook krijg ik van vrienden allemaal grappige video’s en foto’s doorgestuurd die een beetje licht werpen in deze verwarrende tijden. Aan de lopende band proberen we elkaar bezig te houden, te vermaken en op te vrolijken. Het is ook niet niks om in je eentje thuis te zitten en nauwelijks mensen om je heen te hebben. Daarnaast is het ook niet niks als je je geliefde en kinderen continu om je heen hebt, werk- en schoolschema’s afwerkt en toch ook nog ruimte probeert te creëren voor het kwijt kunnen van energie. Kortom, of je nu alleen woont of je huis deelt met anderen: voor iedereen is het lastig en probeert er het beste van te maken. Internet, tv, films en series bieden soelaas. Je kan even een andere stem horen, een ander gezicht zien en in een andere wereld stappen door je mee te laten voeren in een verhaal.

Langdurig plezier

Daarom is het goed jezelf en je eventuele huisgenoten te trakteren op iets bijzonders om het je-of jullie zelf iets makkelijker te maken in deze tijden. Dan bedoel ik niet verwennerij in voedsel en drank, want daar schijn je jezelf en je kinderen juist niet mee te moeten belonen als ze bijvoorbeeld hun huiswerk hebben gemaakt. Je creëert dan namelijk emotie-eters: mensen die vinden dat ze iets lekkers verdiend hebben op het moment dat iets normaals hebben gedaan zoals hun huiswerk. Beter kan je daarom kiezen voor iets waar jij en eventuele huisgenoten langdurig van kunnen genieten. Zo heb ik ervoor gekozen een tv sound bar aan te schaffen. Daarmee krijg je een veel betere geluidskwaliteit dan met de kleine speakers die ingebouwd zitten in je tv. Een mooie manier om je tv te upgraden dus. Het is iets dat al een tijd op mijn lijstje stond, maar waarvan ik vond dat ik bij zo’n aanschaf eerst een goede reden moest hebben voordat ik het zou kopen. Deze tijden voldoen aan die voorwaarde vind ik: je bent beperkt in je bewegingsvrijheid, waardoor je nog meer geniet van films en series, je houdt je netjes aan je normale dagprogramma en het is nog niet bekend hoe lang de maatregelen van kracht blijven. Dit kan nog maanden duren. Dus, alle reden om het jezelf wat makkelijker te maken, want dat heb je met je goede gedrag verdiend!

Keuzes in soundbars

Met een tv soundbar geniet ik volop en meer dan voorheen van de tv-programma’s, films en series die ik kijk. Als je zo’n speaker koopt, kan je je wel het beste even goed oriënteren, want ze worden door verschillende merken aangeboden met verschillen in geluid, surroundmogelijkheden, muziekstreaming en appbediening. Over het algemeen geldt: hoe duurder, hoe beter de geluidservaring zal zijn. Maar staat je tv in een kleine ruimte, dan kan het handiger zijn toch voor een kleine soundbar te gaan. Ik ben echter van ‘doe het goed of doe het niet’, dus ben ik voor een soundbar met extra losse draadloze speakers gegaan en een aparte subwoofer erbij voor de lage bastonen. Hierdoor heb ik nu 3D-geluid dat me helemaal omringd. Het is echt te gek! Een heel verschil met voorheen. Ook muziek klinkt er geweldig door, waardoor ik af en toe mijn eigen privé-disco creëer en los ga als single lady op de beats van Beyoncé!