Shortlease zonder BKR check

Wanneer je als ZZP’er of starter een auto gaat leasen, ga je een overeenkomst aan. wanneer je deze overeenkomst aangaat wordt je geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie. Als de overeenkomst, ook wel de lening genoemd, niet wordt nageleefd krijgt u een negatieve BKR registratie. Dit maakt het vrij onmogelijk om een auto te leasen. Wanneer dit bij u is overkomen, is shortlease de oplossing. In deze blog worden de voordelen van shortlease behandelt en wat shortlease eigenlijk is.

Shortlease met negatieve BKR

Het verschil tussen sommige lease bedrijven is dat er meestal door een extern bureau wordt gecheckt hoe de financiële van de potentiele lease persoon is. Vaak bekijken deze externe bureaus de financiële situatie veel te plat. Er zijn bedrijven die zelf de financiële check uitvoeren. Die kunnen uw verhaal meenemen in de beoordeling en dit maakt het mogelijk om ook met een negatieve BKR een leaseauto te verkrijgen.

Wat is shortlease

Shortlease is een soort middenweg tussen full operational lease die langer is dan 24 maanden en een huurovereenkomst. Bij shortlease wordt het meest voordelige tarief gecombineerd met maandelijkse opzegging.  Dit betekent dat shortlease zeer flexibel is. Vaak wordt shortlease duur genoemd. In theorie klopt dit ook, omdat shortlease voor de ‘verhuurder’ minder zeker is dan full operational lease. Toch hoeft dit niet altijd zo te zijn. Het voordeel bij shortlease is dat er geen langdurige- of dure investering gedaan hoeft te worden, want er kan per maand worden opgezegd. Vaak wordt er per maand een vast bedrag betaald. In dit vaste bedrag per maand zit een vooraf ingesteld aantal vrije kilometers per maand bij. Dit zorgt ervoor dat u als huurder precies weet waar je aan toe bent.

Dus, als u een starter of zelfstandige zonder personeel bent, en u heeft een negatieve BKR registratie, dan is shortlease iets voor u. Uiteraard kunt u nog proberen om met uw negatieve BKR registratie wel een lange leasetermijn te verkrijgen. De praktijk laat helaas zien dat dit vaak lastig is en de huurder dit niet voor elkaar krijgt. Om deze problemen te omzeilen kunt u het beste kiezen voor shortlease. Tevens is shortlease zonder check niet alleen handig in het geval een negatieve BKR registratie. Door het lage investeringsgehalte is het ook zeer handig voor starters en zelfstandige zonder personeel. Dus voordat u gaat leasen, bekijk uw eigen financiële situatie goed, maar ook naar welke mobiliteitssituatie u naar op zoek bent.  Een professional zou u kunnen helpen bij deze keuze.