Wat te doen bij een kapotte MacBook?

Het zou iedereen wel eens een keer kunnen overkomen, je wilt je macbook uit je tas pakken en deze valt, zonder je er iets aan kunt doen, op de grond. Wellicht dat je geluk hebt en er niets aan de hand is, maar kan het ook zo zijn dat je macbook of andere soort laptop erg veel schade op heeft gelopen. Bij valschade is vaak te zien dat het toetsenbord of het beeldscherm gebroken is of hier toetsen ontbreken, terwijl je bij inwendige schade niet direct door zult hebben dat je laptop of macbook schade heeft. Meestal kom je hier pas achter als je de laptop wilt gebruiken, waarna de schade alleen maar groter kan worden. Het is daarom aan te raden om je macbook of laptop na te laten kijken, zodat je zeker weet dat de laptop schadevrij is of deze kan worden gerepareerd. In dit blog vertellen we je er meer over!

Zichtbare en inwendige schade

Er zijn twee verschillende soorten schade die kunnen ontstaan bij een laptop of macbook, inwendige en zichtbare schade. Bij zichtbare schade gaat het vaak om valschade of toetsen die bijvoorbeeld loslaten. Zelf zie je direct dat er iets fout is met de laptop, waardoor je deze gelijk kan laten repareren.

Bij inwendige schade is de oorzaak en de soort schade vaak lastiger te achterhalen. De schade is niet te zien en zijn het vaak de chips of andere materialen die beschadigd zijn en zich in de macbook of laptop zelf bevinden. Wanneer je jouw macbook valt en er is geen zichtbare schade, is het daarom altijd belangrijk om de macbook te laten controleren, waarna je zeker bent dat alles nog intact is! Wanneer de macbook toch ook zichtbare schade hebt, zoals een barst in je scherm, kan je een macbook scherm vervangen!

Het vervangen van een macbook scherm

Wanneer je een macbook scherm wilt vervangen, is het van belang dat je dit door een gecertificeerde reparateur laat doen die de reparatie doet met officiële Apple-producten. Met chips en andere inwendige materialen is dit vooral van belang, maar ook voor het scherm is het van belang dat je het scherm vervangt mete en stevig en goed passend scherm. Wanneer de reparateur werkt met officiële Apple-producten, weet je zeker dat de macbook net zo goed als voorheen zal werken!

Door simpelweg te bellen kun je al snel een afspraak inplannen, waarna je macbook gecheckt wordt op schade en deze binnen 24 uur gerepareerd zal worden!