Afval in het bedrijf, wat is daar de juiste oplossing voor?

In Nederland produceren we allemaal afval. We scheiden het, waarna een afvalverwerkingsbedrijf het afval zal recyclen en verder kan verwerken. Waar de gemeente het afval bij particulieren om de week ophaalt, gebeurt dit niet bij bedrijven. Tegenwoordig zijn bedrijven zelf verantwoordelijk voor de verwerking van het afval wat voor sommige bedrijven nog erg lastig is. Sommige bedrijven kiezen ervoor om al het afval in één container te deponeren, wat ertoe leidt dat het bedrijf geen afval meer zal scheiden. In dit blog vertellen we waarom het nu juist wel zo belangrijk is om afval te scheiden, maar geven we ook tips aan bedrijven om gemakkelijk en snel een juiste afvalverwerking te regelen!

Waarom is het scheiden van afval nu zo belangrijk?

Alhoewel vele mensen het al weten, dringt het ook bij vele mensen nog niet door waarom afval scheiden nu zo belangrijk is. De reden dat afval scheiden zo belangrijk is, is omdat veel materiaal hergebruikt kan worden en fossiele brandstoffen bespaart kunnen worden. Papier afval wordt bijvoorbeeld opgehaald en verwerkt, om hier uiteindelijk karton of nieuw papier van te maken. Doordat we papier recyclen, hoeven er niet constant bomen worden gekapt en gaat er ook geen groot productieproces aan vooraf, waardoor we de CO2-uitstoot verminderen en duurzaam kunnen leven. Van plastic afval maken we nieuwe producten, gft-afval zetten we om in compost en zo is voor iedere afvalsoort een juiste oplossing te vinden, maar is hier wel de hulp van iedereen voor nodig! Wanneer we bijvoorbeeld plastic afval deponeren in een gft-container, zal de kwaliteit van het compost al drastisch achteruit gaan. 

Een bedrijfsafval container huren!

Gelukkig is het voor bedrijven tegenwoordig ook erg gemakkelijk om het afval op een juiste manier of te laten voeren, namelijk met het huren van een ebdrijfdafavl container! Een bedrijfsafval container is te huren voor verschillende afvalsoorten, waardoor je als bedrijf gemakkelijk het afval kunt scheiden, zoals papier-, plastic-, glas-, restafval en meer!

Wanneer je een bedrijfsafval container wilt huren, is dit al in enkele stappen gebeurt. Kies een particulier afvalverwerkingsbedrijf, waarna je kiest voor welke afvalsoorten je een ebdrijfdafavl container wilt huren. Vervolgens bepaal je de grootte van de container en de ophaalfrequentie voor wanneer welke afvalsoort opgehaald wordt. Uiteindelijk zal er een vrijblijvende factuur voor het bedrijf worden opgesteld, waarna je voor een totaalbedrag het afval kunt scheiden en je de verdere verwerking van het afval uit handen kunt geven. Jij kunt je focussen op de werkzaamheden en zorgt ervoor dat het afval gescheiden is. waarna het afvalverwerkingsbedrijf de verdere verwerking zal regelen. 

Een bedrijfsafval container huren biedt op deze manier vele voordelen, waardoor er geen zorgen meer gemaakt hoeft te worden over de afvalwerking en je de focus 100% op de werkzaamheden kunt leggen!