Verpakkingsmateriaal voor bedrijven

Misschien ben je net begonnen met het opzetten van een bedrijfje of zit je er aan te denken om dat te doen. Als dat het geval is, weet je dat je met veel dingen rekening moet houden. Dit geldt ook voor de verpakking. Je hebt een gaaf product bedacht waarvan je denkt dat veel mensen het willen kopen.

Heb je al nagedacht over hoe je dit gaat verpakken? Want waar moet je allemaal op letten als je jouw producten gaat verpakken? En waar haal je het verpakkingsmateriaal vandaan?

Waar moet je op letten

Verpakkingsmateriaal is iets wat niet kan missen binnen jouw bedrijf. Wanneer je een webshop hebt
met middelen die je moet opsturen, moet je er voor zorgen dat het goed is verpakt. Het laatste wat
je wil is dat jouw product stuk aankomt bij de klant thuis. Dat betekend dat het jou een product kost
en dat je een nieuw product moet leveren aan de klant, wat ook weer verzendkosten kost. Je kan
beter iets meer investeren in goede verpakkingsmateriaal, dan in goedkope verpakkingen waarin het
product stuk gaat. Zorg er voor dat je zeker weet dat de verpakking jouw producten voldoende
beschermd.

Hoe kies ik het juiste verpakkingsmateriaal uit?

Tijdens de verzending kan er nog wel eens ruig worden gedaan met pakketjes. Onderschat daarom niet de bescherming van jouw product. Kijk naar je producten en probeer de zwakke plekken te vinden. Hoe zou het stuk kunnen gaan? Wat heb je nodig om het stukgaan te voorkomen? Heb je piepschuim nodig? Extra plakband? Misschien een kleinere doos? Kijk naar alle mogelijkheden en onderschat dit zeker niet. Wanneer je twijfelt, stuur dan een proefpakketje naar bijvoorbeeld jezelf op. Zo kun je voordat je alle pakketjes opstuurt, checken of je de juiste verpakking hebt.

Waar je jouw verpakkingsmateriaal kan kopen

Je weet nu waar jouw verpakkingsmateriaal aan moet voldoen. Schrijf dit zo nodig op en ga dan kijken waar je dit kan verkrijgen. Het is slim om dit bij een groothandel te doen. Dan heb je namelijk veel verpakkingsmateriaal, voor weinig geld. Het is altijd handig om meerdere verpakkingen in jouw magazijn te hebben. Je weet namelijk nooit hoeveel er wordt besteld en misschien wil je sommige producten anders verpakken. Kijk goed naar je lijstje met opgeschreven eisen. Op basis van die opgeschreven eisen en voorwaardes, ga je opzoek naar de verpakkingsmaterialen die de groothandel jouw aanbiedt.