Je eigen webshop: zo doe je dat

De coronacrisis heeft voor een hele hoop mensen hun hele leven op zijn kop gezet. Mensen verloren massaal hun banen en daarmee hun gehele inkomsten, moesten hun winkels tijdelijk sluiten en gingen hier uiteindelijk financieel aan onderdoor, en konden niets anders doen dan binnen achterover geleund toekijken. Dit zorgde voor veel verdriet, maar al snel gelukkig ook voor een hele hoop nieuwe motivatie. Want in zulke wanhopige tijden halen mensen het laatste uit zichzelf om te overleven. Met een uniek businedsplan, een creatieve passie of een wild idee met de juiste uitvoering heb je binnen no time voldoende klanten, en met een beetje hulp van (net zo verveelde) vrienden en familie is ook je branding zo geregeld, juist in deze tijden. Heb jij vorig jaar je eigen webshop opgestart en begint deze écht tot iets groots te groeien? We vertellen je hier hoe je jouw webshop écht begint. 

Het concept

Het belangrijkste om mee te beginnen is natuurlijk een concept. Welk product biedt je aan, voor welk publiek, en wat voor bedrijf wil je zijn. Als het goed is zit deze fase er natuurlijk al op, maar zodra een idee écht in de wereld en onder een publiek begint te leven zie je het vanuit een heel ander perspectief. Hierdoor is het goed om zo nu en dan weer opnieuw stil te staan bij hoe je over wil komen, waar je voor wil staan, wat je uit wil stralen. Dit kan liggen in je logo en je webdesign, maar ook in hoe je met klanten en klachten omgaat. 

Het magazijn

Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk het product wat je te bieden hebt. Hoe je deze maakt, waar en door wie deze productie plaatsvindt, maar ook waar je de spullen bewaart, hoe deze worden opgeslagen en vervoerd, enzovoort. Oftewel: de kwaliteit van je magazijn. Als je een bedrijf ooit klein vanuit je eigen huis bent begonnen is dit een hele grote stap, maar wel een essentiele in de ervaring van het hebben van een eigen bedrijf. Maar waar moet je nu aan denken bij heet opstellen van een magazijn?

De stellage is natuurlijk het belangrijkst: hoe de spullen bewaard moeten worden. Er moeten mensen zijn die deze spullen kunnen verplaatsen, deze moeten betaald krijgen, ingewerkt worden, en alles erop en eraan. Zij moeten de juiste spullen beschikbaar hebben om dit werk zo goed en efficient mogelijk te kunnen verrichten. Je kunt het beste zo snel mogelijk kijken of er ergens een heftruck te koop staat; bijvoorbeeld tweedehands zijn deze erg goed te vinden. Met een heftruck wordt het opslaan, verplaatsen en vervoeren van spullen in grote hoeveelheden voor jouw nieuwe personeel een fluitje van een cent.