Teambuilding in 2019

Medewerkers zijn het meest waardevolle bezit van een bedrijf. Als bedrijfseigenaar moet u hun belang erkennen en manieren vinden om contact te maken met uw team – en hen te helpen contact met elkaar te maken. Teambuilding is een geweldige manier om dit te bereiken. We hebben experts geïnterviewd over waarom teambuilding zo belangrijk is en hoe u dit kunt bereiken.

Wat is teambuilding?

Volgens Ashley Cox, PHR, SHRM-CP en oprichter en expert op het gebied van leiderschapsontwikkeling voor SproutHR, omvat teambuilding “activiteiten om een ​​groep mensen te helpen grotere interpersoonlijke vaardigheden te ontwikkelen en samen te werken.” Ze zijn bedoeld om banden te versterken en de communicatie en prestaties te verbeteren, voegde ze eraan toe.

“Effectieve teambuilding hoeft niet veel geld te kosten en vindt plaats gedurende een heel weekend, hoewel veel bedrijven dit nuttig vinden, vooral als ze honderden werknemers hebben”, voegde Frances Geoghegan, directeur van Healing Holidays, toe.

Dergelijke activiteiten kunnen variëren van uitdagingen zoals Escape Rooms tot fondsenwervers zoals 5K-runs – elke poging om werknemers samen te brengen zonder de stress van het werk en deadlines.

Waarom is het zo belangrijk?

Zonder uw team zou u bijna niet zoveel taken kunnen volbrengen of uw klantenbestand kunnen uitbreiden. Zie uw medewerkers niet als vervangbaar; leer liever meer over hun persoonlijkheden, eigenaardigheden en interesses. Dit laat zien dat je om hen geeft als mensen, niet alleen als werknemers, en zal hun loyaliteit aan je merk vergroten.

Het zal niet alleen uw werkgever-werknemer relatie verbeteren, het zal ook de banden tussen uw collega’s versterken, wat van vitaal belang is voor positieve samenwerking en teamwerk.

“Teambuilding is belangrijk omdat het de mensen in een team helpt meer van elkaar te leren, overeenkomsten en verschillen te waarderen, elkaars rollen beter te begrijpen en vaardigheden te ontwikkelen om effectiever samen te werken,” voegde Cox toe. “Het maakt het werken in een team menselijker en minder machine-achtig.”

Net als bij een sportteam, wil je dat elk lid goed met elkaar kan opschieten en elkaars sterke en zwakke punten erkent, zodat ze overeenkomstig kunnen samenwerken. De samenwerking zal soepeler verlopen als iedereen zich comfortabel bij elkaar voelt.

Bovendien zal de bedrijfscultuur gastvrijer en ondersteunend aanvoelen. Stel je voor dat je een kamer binnenloopt vol stille collega’s die zich aan zichzelf houden en je niet de tijd van de dag geven; stel je nu voor dat je samenwerkt met collega’s waarmee je ook vrienden of kennissen in overweging neemt, met wie je kunt genieten van een lunch of een informeel gesprek. het maakt een groot verschil.