Het uitbreiden of opnieuw inrichten van je badkamer

Stel je nu eens voor, je hebt net je badkamer vernieuwd, maar toch mist er nog iets. Bij vele verbouwingen komt dit voor en is de verbouwing toch nog niet helemaal naar wens. Bovendien kan het ook zo zijn dat je nog iets mist in je badkamer, zonder dat je deze hebt verbouwd. Tegenwoordig zijn er vele manieren om jouw ruimte toch nog zodanig in te richten dat deze voldoet aan jouw eisen. Zo zou je een losse douchecabine kunnen plaatsen, een nieuwe wastafel kunnen plaatsen of zou je ook de muren opnieuw kunnen verven. Maar hoe komt het nu dat je toch niet zo tevreden bent?

De ideale badkamer

Vele mensen die op het punt staan om te verbouwen, hebben veel inspiratie opgedaan uit magazines en websites. Hierin zagen zij bijvoorbeeld een mooie badkamer, waar er veel ruimte was. Een voorbeeld kan zijn dat de badkamer beschikt over een douchecabine, een handdoekenrek en een kast voor de handdoeken. Nu is het zo dat het toch niet efficiënt is om alleen over een douchecabine te beschikken. Het is veel gemakkelijker om er ook nog een wastafel bij te hebben. Zo kun je alleen een wastafel kopen, maar kun je er ook voor kiezen om een combinatie aan te schaffen. Deze combinatie is gemakkelijk te realiseren. Zo kun je een badkamermeubel uitkiezen met een inbegrepen wastafel. In het meubel zelf zou je de handdoeken kunnen opbergen, terwijl je in hetzelfde meubel ook jezelf kunt wassen. Door hierboven nog een spiegel te plaatsen is er een plek om jezelf op te maken, waardoor de badkamer nu wel aan alle eisen voldoet!

Een nieuwe inrichting

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat er juist teveel spullen in de badkamer staan. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat je bij het inrichten van je badkamer ook de wasmachine hier hebt geïnstalleerd. In eerste instantie bleek dit erg handig te zijn, maar achteraf is dit niet de beste plek geweest. In de schuur is bijvoorbeeld erg veel ruimte over en zit hier ook een juiste aansluiting. Je zou er dus voor kunnen kiezen om je wasmachine te verplaatsen. Dit zal leiden tot extra ruimte in de badkamer, waar je een nieuw, kleiner meubel zou kunnen plaatsen. Wanneer je nog niet beschikt over een wastafel, kun je een keuze maken voor de waskom van Douche Concurrent. Het voordeel is dat de aansluiting van de in- en afvoer van het water er al is, waardoor de waskom alleen nog maar bevestigd hoeft te worden. 

Het is dus helemaal niet nodig om gelijk alles om te gooien wanneer de badkamer niet naar alle wensen voldoet. Door creatief te denken en bepaalde oplossingen te zoeken, zal je altijd tot een gewenst resultaat komen!