Schoonmaakbedrijf voor reiniging kantoorpanden

Als ondernemer focus ik me het liefst op mijn core business. Daar hoort het schoonmaken van mijn kantoorpanden uiteraard niet bij. Toen ik begon met mijn onderneming en ik meerdere kantoorpanden in mijn beheer kreeg, ging ik al snel op zoek naar een betrouwbare partner voor de schoonmaak van deze panden. Het is prettig om een goed schoonmaakbedrijf in te kunnen zetten voor dit soort werkzaamheden. Je wilt hier eigenlijk niet naar omkijken. Het moet gewoon goed gebeuren, voor een goede prijs. Voor mij is de schoonmaak van mijn panden een belangrijke bijzaak. Ik wil natuurlijk wel dat mijn werknemers prettig kunnen werken, in een schone werkomgeving. Daarom maak ik al jaren gebruik van hetzelfde schoonmaak bedrijf, dat goede resultaten levert. Zij werken volgens een strak schema en leveren altijd het resultaat dat je mag verwachten van een schoonmaakbedrijf. Ik schakel hen regelmatig in voor speciale klussen, zoals een opleveringsschoonmaak of het onderhoud van vloeren in de panden. Dit zijn specialistische taken die je echt niet over wilt laten aan je eigen personeel. Als je zelf een schoonmaakbedrijf zoekt kan ik je aanraden een bedrijf uit te zoeken dat over al deze expertises beschikt. Zo hoef je voor al je schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden slechts bij één partij aan te kloppen.

De waarde van een opleveringsschoonmaak

Ik heb vaak meegemaakt dat een vorige huurder van een kantoorpand het pand achter had gelaten in abominabele staat. Als nieuwe huurder is het bijzonder onprettig om een pand zo aan te treffen. Je wilt immers snel aan de slag met de inrichting van het pand. Soms kon ik hierover ook niet onderhandelen met de eigenaar van het pand. In dat soort gevallen kies ik eieren voor mijn geld en schakel ik mijn schoonmaakbedrijf in dat een opleveringsschoonmaak uitvoert. Hierbij worden oude verfresten en bouwmaterialen grondig verwijderd, waarna het inrichten kan beginnen. Je start hierdoor met een schone lei. Mijn ervaring is dat het inrichten van het pand ook veel voorspoediger gaat als het schoon is. Ik heb de opleveringsschoonmaak wel eens achterwege willen laten vanwege de kosten, maar dat levert uiteindelijk meer werk op.

Vloeronderhoud uitbesteden

Ik schakel het schoonmaakbedrijf dat ik regelmatig inhuur ook in voor vloeronderhoud. Er zijn verschillende panden waar de vloeren regelmatig een behandeling nodig hebben. Dan gaat het bijvoorbeeld om gecoate betonvloeren of plavuizen die een extra beschermlaag nodig hebben. Ik heb me hier ooit over laten adviseren en pas deze zaken nu gewoon toe. Uiteraard doe ik dit alleen in de panden die ik zelf bezit. Als je kantoorpanden huurt kun je hierover ook afspraken maken met je huurder. In principe valt vloeronderhoud onder algemeen onderhoud. Daar zou je als huurder niet voor hoeven te betalen. Als je echter wensen hebt op dit vlak kun je een schoonmaakbedrijf in de arm nemen. Je tegelvloer bij je receptie laten behandelen met een coating of waslaag zorgt bijvoorbeeld voor een mooie uitstraling.