Waarom overstappen op zakelijke groene energie een goede stap is

Anno 2019 is het van groot belang om te blijven ontwikkelen wanneer je ondernemer bent. Meegaan met de tijd is iets waardoor je je eigen bedrijf blijft verbeteren. Daarbij hoort onder andere de stap naar een duurzame(re) bedrijfsvoering. Hoe kan dat beter dan over te stappen op zakelijke groene energie? Er zijn een aantal redenen te noemen waarom je als ondernemer écht moet kiezen voor het afnemen of het zelf produceren van groene energie. Dit kan door je aan te sluiten bij een groene energieleverancier die groene grootzakelijk energie levert of door zelf duurzame energie op te wekken. In dit artikel vertellen geven we je enkele redenen waarom overstappen op zakelijke groene energie écht een goede stap is binnen de huidige samenleving.

Groene energie is beter voor de wereld

Ten eerste is duurzame energie zeer belangrijk voor het behoud van de aarde. Op dit moment zijn we voor een groot deel afhankelijk van fossiele brandstoffen. Naast het feit dat deze fossiele brandstoffen op een gegeven moment gewoon op zijn, zijn ze door de vele CO2-uitstoot schadelijk voor het milieu en uiteindelijk dus voor de wereld. Mede daarom stappen steeds meer ondernemers over op groene energie. Groene energie wordt namelijk uit natuurlijk bronnen gehaald, zoals de zon, wind en het water. Hiermee worden natuurlijke ‘krachten’ omgezet in energie die wij kunnen gebruiken. Je merkt geen verschil of je nu groene of grijze energie gebruikt, behalve dat je wéét dat het beter is. Eigenlijk is er dus geen reden om geen gebruik te maken van zakelijke energie uit een groene bron.

Ondernemers zijn verplicht om te besparen

Tel daarbij op dat Nederlandse ondernemers sinds het begin van 2019 verplicht zijn om te besparen op energie binnen hun bedrijf. Dit zegt de Wet Milieubeheer die al veel langer bestaat, maar die pas sinds dit jaar echt nageleefd wordt. Verbruik je op je bedrijf meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas(equivalent) per jaar? Dan ben je als ondernemer verplicht om energiebesparende maatregelen te treffen. De Nederlandse overheid controleert hier streng op; mocht je hier niet aan voldoen dan kun je een hoge boete verwachten. Natuurlijk moet dit eigenlijk niet dé reden zijn waarom je overstapt op groene energie, maar het is wel handig om te weten dat je als grootzakelijk gebruiker überhaupt stappen moet ondernemen.

Geld besparen door over te stappen op duurzame energie

Wist je dat je ook nog eens een heleboel geld kunt besparen wanneer je overstapt op groene zakelijke energie? En dan met name wanneer je zelf je energie opwekt? Dat zit namelijk zo: schaf je voor je bedrijf zakelijke zonnepanelen aan dan profiteer je, na het investeren ervan, van gratis groene energie. Omdat je je eigen energie opwekt uit ‘gratis’ bronnen, ben je uiteindelijk een stuk goedkoper uit. Natuurlijk kost het aardig wat geld om zonnepanelen voor je bedrijf aan te schaffen, maar omdat je ze met een zakelijk doeleinde koopt heb je het geluk dat je subsidies aan kunt vragen. Juist omdat de overheid Nederlandse bedrijven stimuleert om duurzaam te ondernemen, zijn er diverse regelingen mogelijk. Op Minder.nl lees je meer over de aanschaf van zakelijke zonnepanelen en hoeveel voordeel dit jou als ondernemer kan opleveren.