Ben jij al bekend met onboarding?

Waar een aantal jaar geleden mensen nog blij waren dat ze überhaupt een baan konden vinden, lijken de banen nu wel voor het oprapen te liggen. De doorloop van medewerker binnen een bedrijf gaat op hoog tempo. Iedereen wil in een zo’n kort mogelijke tijd het maximale eruit halen en zich weer ergens anders op storten. Voor bedrijven wordt dit steeds meer een uitdaging, want zo’n korte doorloop kost een bedrijf best veel. Hoe zorg je er nu als bedrijf voor dat je het personeel voor een langere tijd aan je bindt? Onboarding kan je daarbij helpen.

Wat is onboarding?

Onboarding is ook wel te omschrijven als de eerste periode in een nieuwe samenwerking tussen bedrijf en werknemers. Onboarding vindt voornamelijk plaats in de proefperiode van een werknemer en is daarmee een ontzettend belangrijk onderdeel. In deze periode maakt een werknemer namelijk voor zichzelf al een beetje de balans op. Hierin wordt de cultuur en structuur van het bedrijf meegenomen, maar ook eventuele doorgroei kansen en andere soortgelijke aspecten. Ze vragen zichzelf af of ze zich hier een jaar zien werken of dat er een veel langere toekomst voor ze ligt bij dit bedrijf. De focus bij onboarding ligt op de integratie in de organisatie, maar hoe vindt deze integratie plaats?

Het onboarding programma

Het onboarding programma gaat dus over integratie in de organisatie. Hoe zorg je nu voor een succesvol programma? Een succesvol onboarding proces begint al op dag een, eigenlijk al vanaf de eerste minuut. Je kent het gezegde vast wel “een goed begin is het halve werk” en dit geldt ook in dit geval. Zorg ervoor dat werknemers zich vanaf minuut één thuis voelen binnen de organisatie en vooral dat ze zich meteen betrokken voelen bij de organisatie. Geef ze een buddy die ze alle ins en outs van de organisatie kan vertellen en ze een beetje wegwijs maakt. Zorg ervoor dat het onboarding programma wordt gelinkt aan de gehele organisatie. Dus bijvoorbeeld niet alleen aan de afdeling waar de medewerkers werkzaam zullen zijn. Als ze vanaf dag één meteen overal van op de hoogte zijn, zullen ze zich veel meer betrokken voelen. Wel moet je erop bedacht zijn dat onboarding niet binnen een dag gebeurd is. Onboarding is een proces. Mensen hebben gewoon even de tijd nodig om alles te verwerken en zich ergens thuis te voelen. Gun ze ook die tijd maar begeleid ze hier wel in.

Dit is echter nog maar het begin van het totale onboarding proces. Het proces is niet altijd makkelijk. Daarom kan het waardevol zijn om onboarding aan een externe partij uit te besteden. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van Tinqwise.