Hoe houd je medewerkers anno 2019 tevreden?

Het is een vraag die altijd weer terugkeert binnen een organisatie. Medewerkers zijn het hart van een onderneming. De personificatie van jouw business of merk. De manier waarop klanten jouw bedrijf of merk zijn wordt voor een groot deel bepaald door de manier waarop je medewerkers hun werk invullen. Staan ze te werken met een lach op hun gezicht? Zijn ze bereid een stapje extra te zetten om medewerkers tevreden te stellen? Of zijn chagrijnig door de verschrikkelijke werktijden? Misschien vinden ze wel dat ze te weinig verdienen. Wat het ook is dat je medewerkers ontevreden maakt, het is altijd slecht voor je bedrijf. Minder gemotiveerde medewerkers presteren namelijk slechter dan tevreden medewerkers. Dit zal je uiteindelijk terugzien in de winstgevendheid van je onderneming. Om te voorkomen dat jij en je onderneming niet onnodig geld verliezen helpen we je met tips die je helpen de medewerkers van nu tevreden te houden. 

Investeer niet alleen in je bedrijf maar ook in je mensen

Het is belangrijk om te onthouden dat je medewerkers mensen zijn en géén nummers. Dus behandel deze mensen zoals je zelf behandeld zou willen worden. Medewerkers anno 2019 zijn veeleisend en komen op voor hun rechten. Ze zijn op de hoogte van hun rechten en willen dan ook goed behandeld worden. De secundaire arbeidsvoorwaarden spelen daarin een belangrijke rol. Een voorbeeld hiervan is persoonlijke ontwikkeling. Bied je medewerkers de ruimte zich te ontwikkelen door middel van cursussen en workshops. Moderne medewerkers willen niet stilstaan in hun ontwikkeling. De tijd dat medewerkers veertig jaar hetzelfde werk vervullen zonder persoonlijke ontwikkelingen of duidelijke stappen te maken op de carrièreladder zijn voorbij. Stippel daarom trajecten voor ze uit en denk met ze mee om ze groei binnen jouw organisatie te laten realiseren en niet bij de concurrent. Geef ze hier dan ook tijd en ruimte voor op de werkvloer. 

Goede werkomstandigheden in ruil voor goede prestaties

Als je wilt dat medewerkers presteren is wel zo netjes ze ook te laten werken in goede omstandigheden. Denk hierbij aan ergonomische bureaus, airco, laptops en goede wifi. Zo kunnen ze hun werk naar behoren uitvoeren. Ook duurzaamheid staat bij deze generatie hoog in het vaandel. Houd jij als bedrijf hier geen rekening mee dan werken ze liever voor een organisatie die wel in lijn is met hun normen en waarden. Ga dus mee met de tijd en pas je organisatie aan op de behoeftes van de moderne medewerkers.