Een hobby die uit de hand loopt?

We kennen het allemaal, mensen met een hobby, maar die net iets doordraaien dan eigenlijk de bedoeling is. En dat is ook helemaal niet erg, want het is ook weer eens super leuk om te zien hoe mensen helemaal kunnen opgaan in hun hobby. Of je nou iets verzamelt of knutselt. Elke hobby heeft zo zijn voor en nadelen natuurlijk.

Van hobby klusser tot professional.

Sommige mensen zijn super creatief en krijgen alles gebouwd. Maar hebben dit niet als beroep omdat ze het gewoon leuk vinden en er niet hun dagelijkse werk van willen maken. Daarom ben je als hobby klusser ook helemaal niet verkeerd. Beetje thuis klussen is ook erg leuk, vooral als je bijvoorbeeld een zoon, of eventueel kleinzoon, hebt die gezellig mee kan helpen. Maar je wilt natuurlijk wel al jouw benodigdheden goed bewaren. Al jouw gereedschap mooi bewaren in een gereedschapswagen, alle schroefjes en boutjes in bakjes zodat ze niet rondslingeren en ga maar door. Je wilt natuurlijk wel een mooie opgeruimde werkplek, anders kan je niet goed werken natuurlijk.

Verzamelkoorts blijft oplopen.

Zelf heb ik vaak ook wanneer ik iets verzamel, dan wil ik ook alles hebben. Dus soms snap ik de extreme verzamelaars wel. Je wilt natuurlijk jouw verzameling zo groot mogelijk maken en zorgen dat jij de persoon bent die alles heeft. Want je bent trots op wat je doet en dat mag iedereen weten. Dus een kamer voor bepaalde spullen, is eigenlijk helemaal niet gek. Als we allemaal goed nadenken, dan verzamelen we allemaal wel wat. Wanneer het klein is, iets groots of niet allemaal van hetzelfde soort. Je verzamelt altijd wel iets. Maar je moet wel altijd weten, dat wanneer je er echt in doorslaat, je misschien soms een stop moet toeroepen. Want te veel en te erg, dat wil je natuurlijk ook niet. 

Wat is jouw hobby?

Zo heeft iedereen wel een hobby, of het nu iets creatiefs is, iets verzamelen is of iets anders. We hebben allemaal wel een hobby? Maar wat is jouw hobby? Zelf vind ik reizen heel erg leuk, en wil daarom altijd souvenirs meenemen zodat ik later terug kan kijken naar een mooie reis, dus eigenlijk verzamel ik souvenirs en is dat ook wel een beetje een hobby geworden natuurlijk. Ook creatief bezig zijn staat hoog bij mij. Af en toe schilderen, teksten schrijven, fotograferen. Allemaal een hobby. En als je goed nadenkt, dan bedenk je je dat je meer hobby’s hebt dan je eigenlijk in eerste instantie zou denken.