Schoenen kopen lastig? Vanaf vandaag niet meer!

“Nooit je oude schoenen weggooien voordat je nieuwe hebt” is een bekend gezegde en eentje waar we zeker achter staan. Je oude schoenen zijn waarschijnlijk topfavoriet maar daardoor misschien ook wel flink versleten en echt aan vervanging toe. Toch kan het vinden van de juiste opvolgers soms lastig zijn. Hoe vind je nu opnieuw die perfecte schoen? Met onderstaande tips gaat dat in de toekomst helemaal goed komen!

Kijk verder dan je neus lang is

Stel je voor; je hebt een paar hele fijne Nubikk schoenen. Ze zitten goed, lopen fijn en hebben al kilometers met jou afgelegd zonder dat jij ook maar een keer last kreeg van je moeten. Waarschijnlijk zijn deze sneakers van een bepaald merk en hebben ze een specifieke kleur of uitstraling. Grote kans dat jij bij het zoeken van nieuwe schoenen op zoek gaat naar exact dezelfde schoenen. Doe dit niet! Soms heb je mazzel maar zeker niet altijd. Kijk daarom verder dan je neus lang is en kijk verder dat het plaatje dat je in je hoofd hebt. Staar je niet blind op dat ene merk, die ene kleur of dat ene detail die je huidige schoen ook heeft. Hierdoor mis je andere mooie pareltjes, zoals die uit de Nubikk dames collectie bijvoorbeeld, waardoor je misschien wel je nieuwe lievelingsschoenen misloopt.

Passen, passen en nog eens passen

Wie de schoen past… trekt heb natuurlijk aan. Pas je schoenen altijd voordat je ze koopt. En nee, passen is ze niet alleen maar even aan doen. Misschien is ook een stukje lopen en misschien zelfs wel even een klein stukje rennen of springen. De schoenen moeten ten alle tijden comfortabele zitten. Ze mogen niet knellen of juist veel te los zitten. Ze moet precies aansluiten op jou voet zodat je zeker weten een paar comfortabele stappers gaat scoren. Staar je daarnaast ook niet blind op de maat. In vergelijking met kleding zitten de maten bij schoenen over het algemeen wel iets meer op een lijn maar toch, ook bij schoenen kan de maat soms best wat afwijken. Bij het ene merk kan maat 39 een paar mm groter zijn en die paar mm kunnen al voor een grote verandering zorgen in de maat.

Check de zool

Wat maakt een schoen een goede schoen? In de basis begint dat bij een goede zool. De zool van je schoen biedt jouw voet de steun die het nodig heeft. Zit er geen goede zool in de schoon? Dan heeft je voet dus ook niet de juiste ondersteuning. Uiteraard kan je dit wel oplossen met een steunzooltje maar ook dan moet je weer rekening houden met de maat. Leg je er een ander zooltje in zonder de oude zool eruit te halen? Dan moet je in de basis eigenlijk alweer kiezen voor een maatje groter zodat je voet alsnog de juiste ruimte heeft.