Zo kies je de juiste bedrijfswagens

Het komt steeds vaker voor dat werknemers van een bedrijfswagen gebruik kunnen maken. Zo kunnen ze gemakkelijk heen en weer rijden naar verschillende klussen en hebben zij alle benodigde gereedschappen bij de hand. Er zijn verschillende soorten bedrijfswagens beschikbaar, zoals lichte of zware bedrijfswagens of bijvoorbeeld bedrijfswagens met een grote opslagruimte. Het soort bedrijfswagen is natuurlijk afhankelijk van het werk dat moet worden verricht en de afstand die ermee moet worden gereden. Als je als ondernemer kiest om bedrijfswagens ter beschikking te stellen, dan kan het nog wel eens een klus zijn om het juiste type aan te schaffen. Naast de verschillende soorten heb je natuurlijk ook te maken met verschillende aanbieders, prijzen en tweedehands aanbod. In deze blog lees je meer over het kiezen van een geschikte bedrijfswagen.

Voordelen van bedrijfswagens

Als werkgever is een bedrijfswagen meestal voordeliger dan een bruto loonsverhoging. Dit komt doordat de kosten van het leasen grotendeels fiscaal aftrekbaar zijn. Het levert dus vooral financiële voordelen op voor werkgevers. De voordelen voor werknemer lijken nog net iets groter te zijn. Daarom zou de beschikking van een bedrijfswagen een extra motivatie factor kunnen zijn voor de werknemers. Naast het gebruiksgemak van een bedrijfswagen hoef je je als werknemer geen zorgen te maken om het onderhoud en de verzekeringen van de auto. Mocht de werkgever ook een tankkaart aanbieden, dan scheelt dit natuurlijk ook aanzienlijk in benzinekosten.

Nieuw of tweedehands

Een bedrijfswagen kun je, zoals iedere auto, nieuw of tweedehands kopen. De bedrijfszekerheid van een nieuwe auto is meestal de belangrijkste reden dat ondernemers een nieuwe auto aanschaffen. Toch zou een tweedehands auto een goed alternatief kunnen zijn. Bedrijfswagens occasions kunnen namelijk ook prima ingezet worden voor dagelijks gebruik. Sommige merken hebben hun eigen occasion labels waarmee jonge occasions worden aangeboden met een vaak uitgebreide garantiedekking. Deze zijn echter wel duurder dan bij onafhankelijke dealers. Ook bij onafhankelijke dealers kun je garantie krijgen, waarmee je bent verzekerd tegen onverwachte reparatie-uitgaven.

Merk en type kiezen

Nadat je de keuze hebt gemaakt voor een nieuwe of tweedehands bedrijfswagen, sta je voor de keuze voor merk en type auto. Veel merken bieden geschikte auto’s als bedrijfswagen, zoals Mercedes. Mercedes bedrijfswagens bieden veel zekerheid tegen een scherpe prijs. Bij een gecertificeerde dealer worden alle bedrijfswagens op 65 essentiële punten gecontroleerd en dat vertaalt zich door in een aantal andere voordelen. Denk hierbij aan garantie, een onderhoudsvrije start en gratis pechhulp in heel Europa. Ga jij voor de Citan, Vito of Sprinter? En ga je hierbij voor een nieuw exemplaar of eentje met ervaring op de weg?