Mijn eerste auto gekocht!

Het heeft even geduurd voordat ik de beslissing nam een auto te kopen. Voor sommigen is het de normaalste zaak van de wereld om hun eerste auto te kopen, zodra ze hun rijbewijs hebben gehaald of als ze getekend hebben voor hun eerste serieuze baan. Ze kunnen zich geen leven voorstellen zonder de vrijheid te hebben elk moment waar dan ook naartoe te kunnen rijden. Ik rijd ook graag, daar ligt het niet aan, maar ik heb in mijn volwassen leven altijd in grote steden gewoond. Het was daarom voor mij heel lang niet nodig een auto te kopen. Ik deed alles op de fiets of met het openbaar vervoer. Maar toen ik eenmaal verhuisde naar een dorp, begon het te kriebelen. Toegegeven, ik woon vlakbij het station, maar ik ben nu wel veel meer tijd kwijt met het reizen. Bovendien koop ik niet zo snel iets voor mezelf, dus ik vond dat ik best een keer mezelf een groot cadeau mocht geven.

Auto uitkiezen

Ik dacht dat ik het heel leuk zou vinden om een auto uit te kiezen, maar nee. Al snel raakte ik verstrikt in het grote aanbod en alle goedbedoelde tips van mensen om je heen waar je op zou moeten letten als je een auto koopt. Uren zat ik achter mijn laptop te struinen over vele websites en de een leek een nog betere keuze dan de ander. Het was duidelijk dat ik hier hulp bij nodig had. Mijn broer is nogal handig met dat soort dingen, dus hij zou me helpen een keuze te maken. Na een middagje praten en samen struinen op internet, zei hij opeens dat zijn vriendin haar auto binnenkort wilde inruilen voor een ander. Het was een prima auto, maar nu ze nog een kind kregen, hadden ze behoefte aan een grotere auto. Ik kon haar bolide anders ook gewoon van haar overnemen. Dat zag ik wel zitten.

Hij staat op mijn naam!

Binnen een week hadden we alles rond. We moesten alleen nog het kenteken overschrijven. Dat was eigenlijk het leukste gedeelte, want dan zou hij echt van mij worden. Mijn eerste auto! Mijn schoonzus en ik togen samen naar het kentekenloket. We hadden alle benodigde documenten bij ons. We hadden van tevoren natuurlijk even gecheckt op internet hoe het laten overschrijven van je kenteken in zijn werk gaat en wat je mee moet nemen. Het overschrijven is echt in een paar minuten gebeurd. Uiteraard hebben we het moment even gevierd door een foto te nemen waar ik als een enorm blij ei op sta. Daarna hebben we nog in een leuk cafeetje een taartje gegeten. Voor haar was het gesneden koek, want dit was al haar derde auto geweest. Maar ze begreep mijn enthousiasme goed, omdat ik het kopen van een eigen auto zo lang had uitgesteld. En nu ben ik natuurlijk helemaal verknocht aan mijn auto en de vrijheid die het geeft. Als ik naar grote steden ga, pak ik vaak nog wel de trein omdat het handiger is als je daar in het centrum moet zijn. Maar ik ga nu wel met de auto naar mijn werk en dat is echt heerlijk! Zelfs in de file staan, vind ik niet erg. Ik zet lekker de radio aan en zing hard mee met de nummers die voorbij komen. Dat is iets wat je toch niet zo snel doet in de trein. Ik geniet ervan nu naast de mogelijkheid van het openbaar vervoer ook mijn eigen vervoer te hebben. Vrijheid!