Drie dingen die jij je werknemers kunt aanbieden

Tegenwoordig wordt het heel belangrijk gevonden wat een bepaald bedrijf uitdraagt. Daarnaast zijn er verschillende lijsten waar rankings in worden gegeven over bedrijven, bijvoorbeeld waar je het fijnste werkt of welke plek de beste arbeidsvoorwaarden heeft. Het is als bedrijf heel fijn als je in zo’n lijst wordt opgenomen, omdat dit betekent dat je makkelijk nieuwe werknemers binnen haalt. Je hebt dan een ruime keuze aan eventueel toekomstig personeel en kunt de beste selecteren. Wil je weten wat jij je werknemers kunt aanbieden om gewild te worden als bedrijf? Lees dan deze blog. 

Auto, laptop, telefoon 

Allereerst vinden mensen het vaak fijn als ze spullen van de zaak krijgen. De meeste mensen zijn namelijk toch wel een beetje materialistisch. Het is dus een goed idee om je werknemers een laptop en telefoon van de zaak aan te bieden. Dit zorgt er ook meestal voor dat je werknemers niet snel andere dingen gaan doen op hun telefoon/laptop. Een win-win voor zowel jou als je werknemer dus. Daarnaast kan het een goed idee zijn om je werknemers een auto van de zaak aan te bieden, zeker als zij verder weg wonen. Denk bijvoorbeeld eens aan de Volvo S40. Dat is zo’n fijne (en niet te dure) auto! En het maakt het dus makkelijker en goedkoper je werknemers om op het werk te komen. Hier krijg je waarschijnlijk een dosis motivatie en tevredenheid voor terug. 

Gezondheid

Daarnaast is gezondheid nu zowel heel hip als belangrijk geworden voor mensen. Natuurlijk hoef je niet in zo’n hype mee te gaan, maar het is wel slim. Als je objectief kijkt naar de hype is het natuurlijk ook alleen maar goed dat mensen proberen fit te worden. Je kan je werknemers dus een sportabonnement aanbieden naar keuze of bij een sportschool in de buurt of waar jullie mee samen werken. Maar daarnaast is ook psychische gezondheid heel belangrijk. Zeker nu steeds meer jonge mensen burn-outs krijgen! Probeer dus ook hier aandacht aan te besteden en dit uit te dragen naar je werknemers. Zij zien dat jij als werkgever je bewust bent van het probleem, en dus ook om de mensen geeft die in je bedrijf werken. Een plus voor jou dus! 

Plezier

Tot slot vinden veel mensen plezier op de werkvloer erg belangrijk. En ik denk persoonlijk ook dat dit ze veel gemotiveerder zal houden, en dat je ze zo langer in je bedrijf vasthoudt. Zorg dus voor regelmatige borrels, uitjes of activiteiten. Niet alleen voor je werknemers is dit trouwens leuk, maar het is ook leuk voor jou als werkgever om mee te gaan. Zo krijg je meer een band met je werknemers en hoor je misschien nog eens wat er verbetert kan worden of wat er juist heel goed gaat binnen het bedrijf. En tot slot is het voor de teambuilding onder de werknemers ook heel goed natuurlijk, waardoor het samenwerken waarschijnlijk flexibeler zal verlopen (als dat nog kan)!