Uitbouw

In 2014 hebben wij ons nieuwe huis gekocht, nieuwbouw. De huizen worden casco opgeleverd maar uiteraard kan je ervoor kiezen om via de bouwgroep opties aan te schaffen. Denk hierbij aan uitbouw, kamers vergroten, balkon realiseren en alle mogelijke kleine extra’s in het huis. Wij hebben er destijds voor gekozen om een balkon op zolder te realiseren en geen uitbouw in de woonkamer. Daar hebben we nu een beetje spijt van.

Prefast of via aannemer

Nu we ervoor gekozen hebben om toch een uitbouw te realiseren in onze woonkamer hebben we ons laten inspireren door verschillende opdrachtgevers. Er bestaan twee mogelijkheden: prefast of via een aannemer. Het voordeel van prefast is dat de uitbouw in de fabriek gemaakt wordt en binnen 1 week geplaatst kan worden. Ga je in zee met een aannemer dan wordt de uitbouw met de hand gerealiseerd en kan dit wel tot 8 weken duren. We kiezen voor de prefast, zo is ons huis tenslotte ook gemaakt en past dus het beste bij de uitstraling én zijn we binnen 1 week klaar.

Zodra de uitbouw geplaatst is moeten we alleen nog wel de woonkamer opknappen. De plafonds moeten doorgetrokken worden, de lichtpunten moeten worden verschoven en de vloer moet opnieuw gelegd worden. Momenteel hebben we een laminaat vloer waar we graag vloerverwarming onder willen leggen. Omdat we een totaal nieuwe vloer moeten leggen hebben we ook gekeken naar PVC vloeren. Deze vloeren lijken net van echt hout maar zijn veel harder wat weer erg handig is met onze kleine kinderen.

De dag van de uitbouw

Het is zo ver! De uitbouw wordt vandaag gerealiseerd. We hebben gekozen om 3 meter uit te bouwen. Dit is een meevaller voor ons want als we de uitbouw tijdens de bouw hadden gedaan mochten we maar maximaal 2.40 meter uitbouwen. De wet is per 2015 gewijzigd waardoor je nu vergunning vrij mag uitbouwen tot wel 4 meter. Allereerst worden de heipalen geplaatst. Daarna wordt de grond egaal gemaakt en de stofwanden geplaatst. Met een grote hijskraan wordt onze uitbouw over het huis van de buren gehesen en voorzichtig aan ons huis geplaatst. Met nog wat metselwerk hier en daar is binnen no-time de uitbouw gerealiseerd en kunnen wij beginnen aan de binnenkant. De plafonds laten we spuiten, de vloerverwarming wordt binnen 1 dag geplaatst en de nieuwe vloer wordt direct daarna gelegd. We hebben toch gekozen voor een PVC vloer vanwege onze kinderen. Nadat alle werkzaamheden zijn uitgevoerd en wij genieten van onze grote woonkamer is het de beurt aan de tuin. De tuin heeft erg onder deze verandering geleden dus die krijgt ook een make-over.