Hoe kunnen we met zijn alle het milieu verbeteren?

Bij iedereen is het over het algemeen wel bekend dat het met het milieu niet echt vooruitgaat in Nederland. Beter gezegd het gaat steeds slechter met het milieu in Nederland. Er is een ongekende achteruitgang gaande. Ooit in de geschiedenis van Nederland is het dus nog nooit zo snel gedaald. De snelheid waarmee planten- en diersoorten verdwijnen ligt tientallen tot honderden keren hoger dan in de laatste 10 miljoen jaar. Naar schatting wordt 1 miljoen van de ruim 8 miljoen soorten dieren en planten in het voortbestaan bedreigd. Driekwart van de natuurgebieden op land en twee derde van de wereldzeeën is aangetast door mensen. 85 procent van de moerasgebieden is verdwenen. Hoe kunnen we dit zo snel mogelijk oplossen?

Wat kan jij er zelf thuis aan veranderen

Vaak gaat het om de hele kleine dingen die een grote verandering voor het milieu kunnen betekenen. Als iedereen er een beetje aan mee helpt kan het heel veel schelen. Om mee te beginnen helpt het heel erg om allemaal je afval te gaan scheiden. Het karton en papier in de papierbak, plastic in een aparte plastic zak en groente, tuin en fruitafval ook apart. Veel Nederlanders gooien al hun afval gewoon in een grote restafvalcontainer want ja dat is natuurlijk lekker makkelijk. Maar toch maak het zoveel verschil als je je afval probeert te scheiden. Zo kan heel veel afval hergebruikt worden en zijn er geen nieuwe aardgassen nodig om al dit verpakkingsmateriaal te produceren. Wat je ook zelf nog zou kunnen veranderen is de manier waarop je met stroom en gas omgaat. Door elke dag 10 minuten minder lang te douchen zorg je ervoor dat je minder gas verbruikt. Door al je lampen uit te doen als je weg gaat of door je lamp uit te doen op een kamer waar je eigenlijk niet meer bent. Zo bespaar je ook heel wat stroom.

Wat de overheid eraan kan veranderen

We zijn natuurlijk ook allemaal wel bekend met groene stroom. Stroom via zonnepanelen etc. maar wat de Nederlanders vaak tegenhoudt is de prijs van deze groene stroom. Doordat de overheid groene stroom zo ongelofelijk duur maakt wordt het een stuk minder aantrekkelijk voor veel mensen. Dus als hun de groene stroom, zonnepanelen etc. nou proberen om een stukje goedkoper te maken of door ervoor te zorgen dat het op normale stroom zal lijken qua prijzen. Door al deze kleine aanpassingen zullen we met zijn allen het milieu een beetje beter kunnen helpen.