Een elektrische fiets is niet alleen voor ouderen!

Fietsen is een van de meest logische vervoersmiddelen binnen Nederland. Daarom beginnen de meeste kinderen op een vroege leeftijd al met het leren van fietsen. Dit doen ze natuurlijk niet meteen op een normale fiets, maar vaak begint het al met een loopfiets. Hierna volgt de promotie naar een meisjes fiets en of een jongens fiets met zijwieltjes. En wanneer het dan eindelijk zover is gaan die zijwieltjes eraf en verleren we het fietsen nooit meer. Dit is wanneer de pret begint. Met de fiets richting school en op latere leeftijd met de fiets naar de kroeg toe. In Nederland is het heerlijk op de fiets. Er is voor ieder wat wils met onze vele natuurgebieden. Al wil je over de hei, tussen de duinen of door het bos fietsen, het is allemaal mogelijk en ligt vaak nog dicht bij elkaar ook. Een dagje lekker uitwaaien op de fiets en tijdens de fietstocht een terrasje pakken tijdens de lunch is dus een goede en sportieve manier om bijvoorbeeld je zondag mee door te brengen.

Een elektrische fiets voor iedereen

Nu kan ik me voorstellen dat u niet per se heel veel zin heeft om hele dag te fietsen en dan uitgeput thuis te komen. Vooral wanneer er een stevige wind staat. De oplossing hiervoor is een elektrische fiets kopen. Veel mensen hebben het idee dat elektrische fietsen alleen voor oudere mensen zijn, maar het tegendeel is waar. Elektrische fietsen worden tegenwoordig zelfs voor kinderen gekocht die ver naar school moeten fietsen. Of bijvoorbeeld gewoon voor uzelf om mee boodschappen te gaan doen, of om lekker op een zondag een rondje te fietsen, wind of geen wind.

Wat is een elektrische fiets?

Een elektrische fiets of e-bike zoals veel mensen het ook wel noemen, is een normale fiets die door middel van elektriciteit ondersteuning biedt. Door middel van sensoren wordt er doorgegeven aan de motor hoeveel effici├źnte ondersteuning er nodig is. De trapondersteuning kan op twee manieren plaatsvinden via een rotatiesensor en via een trapkrachtsensor. Bij de rotatiesensor hoeft je geen kracht te zetten om de ondersteuning in werking te krijgen en bij de trapkrachtsensor wordt de trapondersteuning pas ingeschakeld wanneer je kracht zet.

Er is dus wel wat verschil tussen de elektrische fietsen de en de verschillende motoren. Kijk hiervoor goed naar waar u de elektrische fiets voor wilt gebruiken en welke aandrijving voor u het fijnste voelt. Maak ook zeker gebruik van de vele winkels die het aanbieden om een proefrondje te rijden op de elektrische fietsen.