Weet wat je wil en check je abonnementen of verzekeringen op tijd

Ga je verhuizen, ben je aan een nieuwe provider of verzekering toe of wil je gewoon weten wat er nog meer in het veld is? Het is nooit verkeerd om jezelf eens te verdiepen in de verschillende providers of in je huidige verzekering. Zo weet jij namelijk precies bij wat voor verzekeringen je bent aangesloten, wat deze doen en waarvoor jij allemaal betaald.

Telefonie, internet, TV of toch Alles in 1?

Het maakt niet uit in wat voor een abonnement je geïnteresseerd bent, het vergelijken hiervan is altijd een verstandige zet om te doen. Of je nu alleen voor internet gaat of voor een alles in 1 pakket, de aanbiedingen kunnen verschillen per periode en per locatie. Het is daarom zeker de moeite waard om dit om de zoveel tijd na te gaan. Dit zou je zeker vele euro’s kunnen gaan schelen. Daarnaast is het ook zeker goed om na te gaan in wat voor een pakket jij geïnteresseerd bent. Misschien heb je wel een alles in 1 pakket maar gebruik je alleen maar internet en TV. In dat geval is het natuurlijk zonde om dan ook voor telefonie te blijven te betalen. Denk daarom dus goed na over wat jij het meest gebruikt en pas hier je abonnement en provider op aan. 

Verzekering.

De kans is groot dat jij wel weet wat er in je zorgverzekering zit en dat je daar ook goed over na hebt gedacht. De kans is ook groot dat jij een keer bijvoorbeeld een inboedelverzekering hebt afgesloten maar misschien toch niet meer zo goed weet hoe veel deze dekt. Dit is ook niet zo raar, want in het geval van een inboedel zou deze mee moeten veranderen aan jouw leven. Dus ga je verhuizen, samen wonen, iets bijbouwen, scheiden of iets dergelijks zou dat aangepast moeten worden in je verzekering. Gebeurt dit niet dan loop je onnodig risico en kan het zijn dat wanneer je schade ervaart dit niet gedekt zal worden. Daarnaast is het ook zeker verstandig verschillende verzekering maatschappijen tegen elkaar af te zetten. Dit geeft een overzicht van wie wat biedt, wat bij jou past en waar je het meest voordelig uit bent. 

Zorg er dus voor dat je goed weet wat voor verzekeringen of abonnementen jij hebt afgesloten en voorkom onnodige extra kosten of risico’s. Niets is zo vervelend namelijk dat je te veel betaald voor iets wat je niet gebruikt, of dat je er achteraf pas achter komt dat iets toch niet verzekerd is.