Dief gevangen in de mist

Helaas komt het nog wel eens voor dat er wordt ingebroken, overvallen of dat er een ramkraak wordt gepleegd. Dit betekent dat dit bij jouw bedrijf ook wel eens zou kunnen overkomen. Het is niet altijd makkelijk om dit te voorkomen of om ervoor te zorgen dat de schade beperkt blijft. Natuurlijk bestaan er veel verschillende opties om dit wel zo te kunnen en een optie is het aanschaffen van mistmachines. In deze blog zal er meer uitgelegd worden over wat deze machines zijn, welke voordelen ze nou eigenlijk precies hebben en wat de mogelijkheden zijn voor in jouw bedrijf. 

Wat is een mistmachine?

Een mistmachine biedt beveiliging in het geval van een inbraak, overval of ramkraak. Als er een gast een ruimte binnentreed die daar niet welkom is, dan wordt er een alarm geactiveerd. Dit alarm zorgt ervoor dat de mistmachines de ruimte binnen een paar seconden helemaal vullen met mist. Deze mist is zodanig sterk dat zelfs iemand met goede ogen, nog weinig kan zien. Een dief wordt dus meteen afgeschrikt en kan niet meer zien waar hij naartoe wilt gaan of waar de waardevolle spullen liggen. Dit betekent dat de actie van de dief stel zal worden afgebroken, omdat er eigenlijk niks meer te zoeken valt en er al een alarm is geactiveerd. 

De voordelen van een mistmachine

Als het alarm is geactiveerd en de ruimte zich vult met mist, dan zorgt dit vaak voor een paar gevolgen. Ten eerste zullen de spullen moeilijk te vinden zijn en deze dus op hun plek blijven en gaat de dief sowieso met lege handen naar huis. Daarnaast wordt de dief afgeschrikt en zal hij/zij dus snel vluchten, omdat hij zich beseft dat er al een alarm is afgegaan en geactiveerd. Het is ook belangrijk om te weten dat de mist zelf geen schade veroorzaakt aan spullen. Deze spullen zullen dus ook altijd onbeschadigd blijven. De mistmachines zorgen er dus voor dat spullen onaangeraakt blijven en dat de dief zo snel mogelijk de ruimte weer verlaat.

De mogelijkheden voor bedrijven

Er zijn verschillende uitvoeringen van de mistmachines, die gekozen en aangepast kunnen worden naar de wens van het bedrijf. De mistmachines kunnen al gebruikt worden voor 100m2, maar kunnen ook worden aangeschaft voor een ruimte van 3500m2. Daarnaast zijn er mobiele mistmachines die verplaatst kunnen worden en juist gebruikt kunnen worden voor containers of vrachtwagens. Uiteraard hangen de kosten af van de grootte en de specifieke wensen van het bedrijf, maar het is natuurlijk elke euro waard om te zorgen dat alle dieven worden weggejaagd.