Kies voor het shortleasen van de auto

Meer en meer mensen zien de voordelen van het leasen van een auto in. Vooral op financieel vlak zijn er nogal veel zaken die maken dat de keus voor het leasen van een auto de betere optie zal zijn. Bij het kiezen voor een nieuwe koopauto is de aankoopprijs vaak erg hoog. Hierdoor zal het vaak wel even duren voordat je genoeg geld gespaard hebt om deze nieuwe auto te kunnen betalen. Als dit de enige kosten voor de auto zouden zijn, zou dit misschien nog mogelijk zijn. Toch komt er naast de aankoopprijs een stuk meer bij kijken. Zo zal je als eigenaar van de auto op een maandelijkse basis ook nog rekening moeten houden met het betalen voor de wegenbelasting, de verzekering van de auto en de onvoorspelbare onderhoudskosten. Bovendien zal je ook nog moeten betalen voor de benzine. Uiteindelijk is het daarom handiger om te kiezen voor het leasen van een auto. 

 

Shortlease 

Er zijn dan wel verschillende soorten manieren om een auto te leasen. Wanneer je kiest voor de standaardcontracten zal het vaak gebeuren dat je voor een paar jaar aan de auto vast zal zitten. Dit is echter niet voor iedereen even handig. Je weet tegenwoordig nooit meer wat de toekomst zal brengen en daardoor voelt het voor best veel mensen als een drempel om vijf jaar aan een auto vast te zitten. Gelukkig is het nu ook mogelijk om te kiezen voor een shortlease optie. Hierdoor zal je de auto niet voor jaren in het bezit moeten hebben tijdens het leasen. Met deze manier van leasen is de minimale periode slechts een maand. 

 

Privé 

Ook bij de shortlease zijn er nog diverse manieren om te kiezen voor het leasen van een auto. Zo is het mogelijk om te gaan voor een shortlease prive. Bij deze variant van het short leasen zal de auto dus op jouw persoonlijke naam komen te staan. Hierdoor kan je de auto in principe altijd en overal voor gebruiken. Het is bijvoorbeeld handig om voor deze optie te kiezen wanneer je weet dat je de komende maanden vaak onderweg zal zijn, of wanneer het gezin plots een tweede auto nodig zal hebben.  

 

Zakelijk 

Shortlease zakelijk is de andere optie. Hierbij zal je de auto dus op de naam van het bedrijf zetten. Het is bijvoorbeeld aan te raden om bij jouw bedrijf voor deze optie te kiezen wanneer je vaak werkt met diverse projecten. Zo zal je bij drukte van projecten waardoor de medewerkers vaak onderweg zijn kunnen kiezen voor een shortlease auto.