Innovatief vervoer naar werk

Er zijn eindeloze mogelijkheden als het gaat om het vervoer naar werk. Niet alles is altijd mogelijk, maar meestal heb je sowieso meer dan één optie om uit te kiezen. Of je nou gaat voor het comfort van een auto, het gemak van de fiets of voor flexibiliteit van een scooter, er zijn altijd voor -en nadelen voor elke optie. Stel je bent ondernemer en je wilt graag je werknemers een optie voor vervoer aanbieden. Dan is het belangrijk om alle opties te overwegen en te kijken wat het best binnen het bedrijf past. Een optie die misschien nog niet vaak voorkomt is het aanbieden van een goedkope e bike. Nou zal niet iedereen gebruik hiervan kunnen maken vanwege afstand, maar deze optie brengt veel voordelen met zich mee.

Lage kosten

Ten eerste zijn de kosten voor een goedkope e-bike erg laag. Je hoeft nooit te tanken en het komt niet heel vaak voor dat je naar de garage, in dit geval fietsenmaker, hoeft. Ook is het zo dat parkeren geen probleem is, en dat ook bij het bedrijf minder ruimte nodig zal zijn voor parkeerplekken voor werknemers. Alleen de aanschaf en eventuele reparatiekosten zullen uiteraard betaald moeten worden. Eventueel wil je nog een verzekering voor diefstal ernaast, maar meer kosten dan dat komen er niet kijken bij een e-bike. 

Milieuvriendelijk

Naast de lage kosten, zijn e-bikes ook erg milieuvriendelijk. Doordat er een elektrische motor wordt gebruik, beschadig je het milieu helemaal niet door het gebruik van een e-bike. Het is fijn om te weten dat je op deze manier iets kan bijdragen aan de bevordering van het milieu. Ook voor ondernemers die bedrijven hebben die graag maatschappelijk verantwoord willen werken, is dit ook weer een manier om bij te dragen om duurzamer te zijn. Daarnaast met de vele nieuwe regels in steden als Amsterdam omtrent het milieu, hoef je je geen zorgen te maken dat je de stad niet meer in mag, zoals is gebeurd bij scooters.

Snel, flexibel en gezond

Als laatst is een e-bike snel in gebruik en erg flexibel. Door het motortje kun je een redelijke hoge snelheid behalen, waardoor je reistijd niet perse langer is dan normaal. Daarnaast is het gezond om in beweging te blijven, wat ook zeker geldt voor mensen die veel op kantoor werken. Natuurlijk zijn er ook wel nadelen, maar toch biedt de fiets daar vaak oplossing voor. Een voorbeeld is: het weer kan wel eens slecht zijn, maar dan komt de flexibiliteit van een e-bike goed van pas, omdat je de e-bike ook mee kan nemen in het ov waar dat mogelijk is. Dit laat zien dat de e-bike vooral veel voordelen mee brengt en het dus zeker de moeite waard is om het te overwegen.