DUOjob - voor flexibiliteit


Zoeken:
zoekenPowered by Xanti CMS

Andries Bongers 

 
Andries Bongers begon zijn loopbaan in 1958 bij het GAK.
Startte in 1969 een carrière bij IBM, waar hij bijna 30 jaar in diverse functies werkzaam was, waaronder de marketing en verkooporganisatie, maar ook P&O. De laatste 12 jaar als manager van de afdeling die de salarisadministratie (IBM ASAP) verzorgde voor een paar duizend organisaties.

Andries was 8 jaar lid van de Centrale Ondernemingsraad, 10 jaar voorzitter/coördinator van de Klachtencommissie en 15 jaar penningmeester van het Sociaal Fonds van IBM.

Hij deelt zijn kennis graag in artikelen en columns voor bekende vakbladen als Gids voor Personeelsmanagement, Personeelbeleid, Aanspraak, Praktijkblad Salarisadministratie en is verbonden aan het redactieteam van Salarisrendement.

Daarnaast schrijft hij regelmatig op HR.kiosk.nl, waarvan hij initiatiefnemer is.

Andries is spreker, inleider en voorzitter op seminars en symposia en geeft Masterclasses op het gebied van strategisch belonen en beloningsbeleid. Hij is tevens lid van de Professional Speakers Association Holland en International Federation for Professional Speakers (IFFPS).

In 2000 is Andries met vervroegd pensioen gegaan en heeft twee bedrijven opgericht De Bongerd en FreeBeans BV, die zich respectievelijk bezighouden met het begeleiden van transformatie processen van ondernemingen en het maken en leveren van een softwareprogramma en totale dienstverlening op het gebied van flexibel belonen, inkomensmanagement en communicatie over de arbeidsrelatie.
Inmiddels is FreeBeans BV overgenomen door Benify.

Studies: HBS-A, Sociale verzekering, boekhouden MBA, Arbeidsrecht, Marketing en Personeelswetenschappen.

Boeken: “Flexibel belonen, hoger loon en lagere lasten”, uitgegeven bij WEKA , ISBN 978-90-5883-333-4 en mede-auteur van het boek “Innoveren met Personeel”, ISBN 978-90-812480-1.

Functies:
  • Bestuurslid NVP-sectie AVO
  • Lid redactieteam Salaris Rendement
  • Lid redactieteam In Ziekte en Verzuim
  • Lid Raad van Advies BABF (Beroepsvereniging Adviseurs Belonings- en Formatiemanagement)


Print Print deze pagina  |  E-mail E-mail deze pagina  |  Inloggen